Αρχική » Uncategorized » Έγκριση του 7ου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο: «AEGEAN ROBOTICS COMPETITION 2023» για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2022-23.

Έγκριση του 7ου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο: «AEGEAN ROBOTICS COMPETITION 2023» για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2022-23.

Σύμφωνα με την Αρ.Πρωτ.Φ15/125157/Δ2/12-10-2022 Απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ εγκρίθηκε ο 7ος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο: «Aegean Robotics Competition 2023», που διοργανώνεται από την ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων δημόσιων και ιδιωτικών όλων των τύπων, γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ελλάδας, για το σχολικό έτος 2022-2023, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό θα γίνει με τρόπο θεμιτό και πρόσφορο.
2. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη επιβάρυνση της διδασκαλίας των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, αλλά αντίθετα ο εμπλουτισμός και η διεύρυνσή τους με τρόπο δημιουργικό, σύμφωνα πάντα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών.
3. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική.
Να μην συνδέεται ο εν λόγω διαγωνισμός με άλλα προγράμματα και διαγωνισμούς που υλοποιεί ο συγκεκριμένος ή άλλος φορέας.
4. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιοδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
5. Η χρήση/παρουσίαση των έργων των μαθητών/τριών να γίνει αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και χωρίς να προκύπτουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον (εμπορία, διαφήμιση).
6. Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλθέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη του φορέα διοργάνωσης, σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας και την ισχύουσα νομοθεσία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων.
7. Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.
8. Να διασφαλιστεί η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/την ασκούντα/ασκούσα την επιμέλεια του μαθητή/της μαθήτριας, ότι δέχεται ο μαθητής/η μαθήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό και ότι συναινεί να παρουσιαστεί/δημοσιοποιηθεί η συμμετοχή/το έργο του/της, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.
9. Η μετακίνηση για τυχόν συμμετοχή της σχολικής μονάδας στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.
10. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. τον απολογισμό και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.
11. Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος. Στην επισυναπτόμενη προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρονται όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες του διαγωνισμού. Οι ομάδες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της φόρμας συμμετοχής που θα βρουν στην ηλ. διεύθυνση: https://forms.gle/15C7s3HJhxfDWL4v8

Η φόρμα θα είναι διαθέσιμη από 01/09/2022 ως και 23/03/2023. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μαζί με τις βαθμολογίες θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 5 Απριλίου του 2023, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού στην ηλ. Διεύθυνση https://icsdweb.aegean.gr/aegeanrbtcs/, αλλά και θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες/ουσες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο διαγωνισμός (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) θα διεξαχθεί υβριδικά, δηλαδή και δια ζώσης και διαδικτυακά με χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, μέσω της πλατφόρμας zoom. Διαφορετικά θα διεξαχθεί μόνο διαδικτυακά.

Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την παιδαγωγική ή επιστημονική καταλληλότητα και εγκυρότητα του κάθε εγχειρήματος, οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν την τελική αρμοδιότητα αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, επισυνάπτεται η Προκήρυξη.

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

RSS COVID-19 – Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

  • Covid-19 – Οδηγίες 01/03/2024
    Νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης 15/04/2024 - 21/04/2024 Συχνότερες ερωτήσεις - απαντήσεις που αφορούν την νόσο covid-19 The post Covid-19 – Οδηγίες appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
    Anastasios Patoucheas

Ιστορικό

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ